Fii mai productiv

Dacă ai programul mult prea încărcat, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă ai un job solicitant și ai zile în care ți-ai dori o baghetă magică pentru cele 380 de task-uri, atunci acest articol este pentru tine.

Mulți oameni, printre care și tu, când aud cuvântul ”a medita”, îl asociază imediat cu Buddismul sau cu yoga. Îl atribuie unui ritual religios, al celor care vor să atingă iluminarea sau măcar nirvana.

Azi, mediația nu mai este doar pentru călugări sau pentru excentrici.

Însă e greu să găsești timp să mai faci și asta. Și chiar așa: de ce te-ai da peste cap, ca să meditezi?

În primul rând că ”datul peste cap” este mai simplu decât pare. De exemplu, poți integra practica meditației în ritualul zilnic – 10 minute dimineața la cafea – simplu, fără să trebuiască să rearanjezi programul zilei, sau poți merge săptămânal la un club/grup care practică meditația.

Ceea ce este, însă, interesant și surprinzător – și vei ridica o sprânceană citind asta – meditația sporește productivitatea.

Cel mai bun moment ca să te relaxezi este atunci când n-ai timp de asta.

Meditația face parte din rutina multor oameni de succes ai lumii. Actori, artiști, profesori, ingineri, inventatori etc. – toți au observat ca meditația sporește creativitatea și productivitatea. Și asta venind de la niște oameni destul de ocupați, care nu se pierd în activități sterile și care preferă, în mod pragmatic, să-și utilizeze timpul în mod eficient.

Meditația chiar este pentru oricine.

Dar dacă ești prea ocupat, este în special pentru tine.

E deja dovedit științific ca practica mediației aduce beneficii majore funcționării creierului. Practica regulată crește capacitatea de concentrare, elimină perturbarea atenției, sporește viteza de lucru a creierului și astfel crește productivitatea. Meditând regulat, vei putea face mai multe lucruri, duce la îndeplinire mai multe task-uri, în același interval de activitate.

Fără distragerea atenției, fără gânduri negative,

fără panică, fără stres.

Practicând meditația, vei deveni mai plin de energie și de viață, vei avea mintea mai ”proaspătă” și vei elimina oboseala care te împiedică să lucrezi eficient, de atâtea ori. Vei învăța să renunți la activitățile ineficiente, care te împiedică, de fapt, să-ți atingi obiectivele. Vei obține claritate despre ceea ce este cu adevărat important pentru tine și vei reuși să te eliberezi de consumatorii ineficienți de timp din programul tău.

Practica meditației îți aduce și o stare generală de bine care te va ajuta să găsești energia și motivația de a-ți duce la îndeplinire fiecare task. Vei obține o altă perspectivă asupra vieții, noi abilități de rezolvare a problemelor și de identificare a soluțiilor, ceea ce va reduce și mai mult stresul.

Nimic nu mi-a deschis ochii mai bine

decât practica meditației

– Hugh Jackman

Nu este ușor să ajungi maestru al meditației, însă nici imposibil nu este. Și nici măcar nu este necesar să ajungi maestru. Trebuie doar să începi; trebuie doar să faci primul pas.

Practica regulată a meditației îți va antrena și voința, așa că pe viitor, vei putea rezista mai bine tentațiilor de orice fel. Și astfel, îți vei dovedi ție că totul depinde de puterea ta de autocontrol. Pe care o antrenează meditația.

Și deci cum se face?

Îți arătăm noi. Începând cu 8 mai – programul Unplugged. Fă primul pas și rezervă-ți un loc. De restul ne ocupăm noi.

Și dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și alții cum pot obține mai mult timp liber prin creșterea eficienței personale. 😊

4 thoughts on “Fii mai productiv

  1. Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your next post thanks once again. Sean Borden Bergin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *